Sådan får du mest muligt ud af dine studier


Dette indhold er sponsoreret 

Det er ikke altid lige let at holde motivationen oppe, og dagen kan hurtigt blive fyldt med overspringshandlinger, når du egentlig burde have hovedet begravet i bøgerne. Der er heldigvis mange ting du kan gøre, både for at hjælpe din motivation og din indlæring på vej. Så hvad end du sidder i en eksamensperiode eller bare i løbet af året, og har brug for lidt tips og tricks til at få mest muligt ud af dine studier, så læs med her, find ud af hvad du kan gøre.

Få hjælp

Er der et fag du har særligt svært ved, eller har du bare brug for at diskutere tingene en gang imellem? Har du brug for konkret faglig hjælp, kan det være en god idé med en privat underviser, som kan hjælpe dig med at forstå stoffet. Det kan også være en stor hjælp at sætte sig ned med andre, eksempelvis en studiegruppe, og diskutere de ting i lærer i undervisningen. På den måde kan i hjælpe hinanden med at forstå stoffet. Der er sikkert nogen der har forstået noget du har misset og omvendt.

Beløn dig selv

Har du problemer med at holde koncentrationen og holde motivationen oppe, så sæt dig nogle delmål, og giv dig selv små belønninger når du har nået dem. Det kan være at læse et hvis antal sider, eller at læse til et bestemt klokkeslæt. Belønningerne kan være alt fra søde sager til en pause foran fjernsynet, eller en gåtur udenfor. Det skal sådan set bare være noget, som kan hjælpe med at motivere dig, så du holder koncentrationen lidt længere.

Hold pauser

Selvom der kan være meget du skal nå, og det kan føles som om du bliver nødt til at sidde hele dagen lang og skrive eller læse, så er det en rigtig god idé at sørge for at holde pauser undervejs. Det gælder både for din krop og dit sind. Læser du mere end tre til fire timer af gangen, vil det have en negativ effekt på din forståelse af det du læser. Så sørg i stedet for at holde nogle velfortjente pauser en gang imellem. Dyrk eventuelt lidt let motion i dine pauser, så din krop heller ikke sidder stille for længe af gangen. Forskning viser i øvrigt at man husker bedre, hvis man får pulsen op efter man har siddet og læst på det man skal lære. Så det er altså bare med at komme i gang, hvis du vil have mere ud af dit studie.