Studerende: sådan kan du spare penge


Det er ikke nemt at være studerende og leve udelukkende på SU, men der er flere måder at få kabalen til at gå op på.

Som ung vil man typisk ud og opleve verden, være social og leve det fede liv, men det kan være svært at få pengene til at række så langt.

Derfor er det en rigtig god idé at spare alle de penge, man kan, så der bliver mere luft i hverdagen og ekstra plads til at more sig.

Alliér dig med din bank

Første skridt på sparsommelighedens lange rejse er at alliere sig med en god bank, og i den forbindelse kan man blive klogere på BankPortal.se.

Det kan nemlig være en fordel ikke at stå alene med alle de økonomiske beslutninger, der skal tages, og af den grund er det vigtigt at have en god bank, man kan stole på.

Som ung studerende kan det også være en mulighed at optage et supplerende SU-lån, som man kan tilbagebetale efter endt studie.

Hvis man har interesse i at finde mere information om lånemuligheder, kan man tjekke Bank-laan.dk ud.

I hvert fald kan det give ro i maven at vide, at man har en god, troværdig bank på sin side, når pengene driller og det hele ser lidt sort ud.

Lav regler for dig selv og spar penge

Har man svært ved at styre sit forbrug, hvad end det drejer sig om at købe tøj, slik eller sportsudstyr, kommer der hér et godt råd.

Det kan nemlig være smart at opstille et regelsæt for sig selv, som man sørger for at efterleve alle ugens dage.

Eksempelvis kan man aftale med sig selv, at man kun må spise slik fredag og lørdag, så man ikke render ned og køber snacks hver eneste dag.

Det kan også være, at man har en tilbøjelighed til at bestille take away på den lokale grillbar, og så kan man ligeledes lave en sådan regel.

Man kan med fordel skrive reglerne ned på et fysisk stykke papir, som kan hænges op på køleskabet, så man ikke glemmer dem.

Hold ud eller tag et studiejob

Selvom det kan være svært at leve på en sten som studerende, skal man huske på, at det ingenlunde varer evigt.

Man er typisk færdig med de økonomiske pinsler indenfor en overskuelig årrække, hvorfor der hele tiden vil være lys for enden af tunnelen.

Men tænker man, at det simpelthen er en umulighed at leve så stramt og hele tiden prøve at spare, er der også gode alternativer.

Har man tiden til det, er det utvivlsomt en rigtig god idé at finde sig et studiejob, så man kan supplere sin SU med en smule løn.

Måske kan man arbejde i det lokale supermarked en gang om ugen, eller man kan gøre rent på et plejehjem.

Uanset hvad er et studiejob rigtig fornuftigt, hvis man gerne vil have en lille smule mere luft i dagligdagen eller spare lidt penge op hver måned.