Studiejobs: Tænk ud af boksen


Det er vel bare en kendsgerning, at der ikke er gode studiejobs til alle. Jobbet, der betaler godt, og som ikke er alt for tidskrævende, men som er super relevant for lige netop dit studie. Det findes, men med al sandsynlighed, er der ikke nok af dem.

Lykkes du ikke med at få studiejobbet fra dine drømme, er der her nogle gode idéer til alternative tilgange, hvor du kan få et skønt studiejob med gode penge. Ellers er det også en ide at tjene penge ved at genbruge, reparerer og for eksempel downloade streamet film og musik i stedet for at købe. Læs mere om dette på Tunebite.dk.

Brug dine andre interesser og evner

Lykkes det dig ikke i første omgang at få et studiejob, der er relevant for lige nøjagtigt dit studie og din profil, så fortvivl ej. Som ny studerende er det svært at blive ansat i disse stillinger, og du har masser af år til at prøve igen og til at finde det rigtige studiejob. I mellemtiden har du dog brug for penge.

En god tilgang at have er at tænke over andre evner og interesser, du har. Det kan for eksempel være, at du kan undervise i et instrument, eller at du ville være en dygtig lektiehjælper eller børnepasser. Det er jobs, der typisk betaler rigtigt godt, og som du ikke behøver at bruge meget tid på at forberede dig til, hvis du allerede har interessen og evnerne.

Ligeledes kan du tænke over, hvilke jobs du har haft tidligere, og overveje om du kan få noget lignende, men på deltid. Har du været tjener, kan du måske få et mindre tjenerjob ved siden af studiet. Har du været vikar, kan du få et mindre vikarjob. Her har du CV’et, og du kan få dine tidligere arbejdsgivere til at komme med anbefalinger. På den måde er du pludselig meget egnet, i stedet for at være den nederste i bunken med egnede ansøgninger til studiejobbet.

Andre måder at tjene penge på

Der er også andre måder at tjene penge på, end ved de metoder, vi normal vis anser som ’jobs’. Et godt eksempel er at samle flasker. Måske er dette ikke lige noget for dig, men tænk over, hvor genialt et ’job’ det er. Der vil altid være pant at finde, og du ved, hvordan man gør. Selvom det ikke er et rigtigt job, er det et godt eksempel på en alternativ måde at tjene penge på.

Ligeledes findes der andre metoder. En meget usikker metode er for eksempel ved at spille om penge. Bliver du dygtig til det, kan du faktisk tjene godt, selvom det som sagt er risikabelt. Du kan begynde med at undersøge forskellige apps, for eksempel fra Casino-Apps.dk. Igen er det dog vigtigt at være meget forsigtig, og aldrig spille mere end du kan tåle at tabe.

Et sidste forslag til helt alternative indkomster er ved at sælge ting over internettet. Det kan være, du har noget liggende, som kunne være noget værd. Måske har du noget gammelt legetøj eller tøj eller et instrument, som du ikke længere bruger. Det kan være noget værd for en anden. Der kan også tjenes gode penge på at købe noget, reparere det eller gøre det bedre, og sælge det videre til en højere pris. Har du en ekspertise inden for et område, kan dette også være en god måde at tjene penge på det.

Tænk uden for boksen med dit studie

Til sidst bør du også genoverveje, om ikke dit studie alligevel kan give adgang til et passende job. Måske er det ikke stillingen, alle drømmer om, men lidt har også ret. Overvej andre ting, dit studie kan være relevant for, og søg på forskellige jobdatabaser efter steder, der leder efter arbejdskraft.

Læser du et smalt studie, kan det være, at du selv skal skabe din vej. Skriv i din ansøgning, hvorfor du mener, at lige netop dine evner kan være relevante for stillingen, selvom det måske ikke er dig, de først ville have valgt. En motiveret ansøger kan ofte slå den mest kvalificerede ansøger i feltet.