Sådan får du mest muligt ud af din altan


Har du en studiebolig med en lille altan? Så ved du sikkert, hvor svært det kan være at indrette altanen, så den rent faktisk kan bruges. Når pladsen er trang, og økonomien består af den månedlige SU, så kan det være svært at finde ud af, hvad du skal gøre for at få mest muligt af altanen. Heldigvis er der hjælp at hente lige her. I indlægget finder du nemlig en række gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din altan. Disse råd kan anvendes, uanset hvor stor eller lille din altan er. 

Pynt altanen med krydderurter og blomster

Det første step mod at få mest muligt ud af din altan er at gøre den indbydende. Dette kan du gøre ved hjælp af diverse blomster og krydderurter. Farverige blomster og grønne krydderurter er nemme tiltag, som hurtigt vil pifte altanen op og gøre den mere indbydende at bruge.

Afhængig af, hvor meget plads der er på altanen, kan mængden af blomster og krydderurter variere. Det kan være, du har plads til et par krukker i det ene hjørne, eller det kan være, du blot har plads til at have en enkelt altankasse hængende. Uanset hvad vil det gøre en stor forskel for altanens udseende.

Plantekasser er også ideelle til altaner, da du kan plante både blomster, planter og krydderurter heri. Dette afhænger blot af dine ønsker. Plantekasser fås i mange forskellige størrelser, så de passer til den pågældende altan. Klik her, og find en leverandør med et stort udvalg af plantekasser til skarpe priser.

Lyskæder og levende lys spreder hygge

Det er ingen hemmelighed, at både lyskæder og levende lys giver en hyggelig stemning der, hvor de anvendes. En lyskæde kan ikke kun anvendes ved juletid, men kan også gøre din altan rigtig hyggelig på lune sommeraftener. Der findes mange forskellige typer af lyskæder, som kan anvendes udenfor, så der er stensikkert en, som passer lige til din altan.

Det samme gælder levende lys. Disse er også med til at sprede hygge og god stemning hele året rundt. Du kan med fordel vælge farverige lysestager eller flotte lanterner på din altan for at pifte den ekstra op.

Funktionelle og smarte møbler

For at gøre din altan brugbar er det en god idé at investere i nogle møbler, som du kan have på altanen. Hvis du har en lille altan, bør du kigge efter funktionelle møbler, som specifikt er lavet til små altaner. Der findes eksempelvis små borde, som kan sættes på altanens gelænder og små stole, som kan klappes sammen.

Det handler blot om, at du tænker kreativt, hvis ikke du har meget plads at gøre med. Se mulighederne frem for begrænsningerne, når du indretter altanen. En lille taburet eller et tæppe på gulvet, kan gøre selv den mindste altan meget mere anvendelig og hyggelig.

Uanset hvor stor din altan er, så kan du med fordel investere i funktionelle møbler, som du kan bruge på forskellige måder. Dette er nemlig en god forudsætning for, at du får mest muligt ud af altanen.