Her er værktøjet til dig der går i gymnasiet


Afleveringer og lektier fylder en stor del af gymnasielivet, hvilket betyder, at man ugentligt bruger mange tusinde timer på at lave afleveringer. Og da man som gymnasieelev i gennemsnit har cirka 4-6 afleveringer om måneden, vil det kræve en stor indsats, hvis man skal sætte sig ind i alle emner og opnå en fornuftig karakter.

Derfor har tre IT-iværksættere skabt et nyt værktøj, der skal sikre, at alle gymnasieelever har en god chance for at hurtigt kunne aflæse og forstå, hvordan den pågældende aflevering bør løses. Inspo hedder værktøjet og er en slags analyse & opgave database, hvor man som elev kan få adgang til flere tusinde færdiglavede opgaver.

Formålet med databasen er, at man hurtigt og let skal kunne tilgå en allerede færdiglavet version af den opgave man selv arbejder med. Derefter kan man bruge opgaven som inspiration og skabe sig et overblik over, hvad der skal til, for at score sig en god karakter.

Alle opgaverne på Inspo har enten karakteren 7, 10 eller 12, hvilket sikrer, at man som besøgende har adgang til de bedste versioner.

Nu tænker du måske: Men hvor kommer alle opgaverne fra?

Databasen er opbygget som et bytte-system, så før man kan få adgang til en færdiglavet opgave, skal man selv bidrage med en af sine egne færdiglavet opgaver. På den måde bidrager man selv til fælleskabet og man skal ikke have pengepungen frem.

Databasen indeholder også et bredt udvalg af gennemarbejdet noter, der er oplagt at bruge i forbindelse med undervisningen. Noterne er smarte at bruge, hvis du vil skabe dig et overblik over et bestemt emne indenfor et fag. Noterne kan også bruges som forberedelse til eksamen, hvor du skal læse op på alle de gamle emner.

Som elev kan man dog blive fristet til at kopiere opgaven og derved snyde sig igennem afleveringen. Databasen har dog ikke til hensigt at snyde og plagiere, en af stifterne tilføjer:

”Inspo har udelukkende fokus på at gøre det nemmere og mere overskuelig for gymnasieeleven, der sidder og kæmper med en aflevering. Sidder man som elev og kopiere opgaven og sender den afsted, vil eleven blive fanget i gymnasiets plagiatkontrol. Da alle opgaverne på Inspo allerede er afleveret en gang før, kan du som elev ikke kopiere opgaverne uden at blive fanget i plagiat. Der kan dog være tilfælde, hvor du kan kopiere små udsnit af opgaven uden det vil blive fanget i plagiat. Det er på eget ansvar, hvis man vælger at kopiere opgaverne på Inspo”