Praktik i EU-parlamentet for MEP Søren Søndergaard

Denne annonce er udløbet
Denne annonce er hentet fra jobarkivet på studiezone.dk.
Bemærk, at annoncen er udløbet og virksomheden derfor sandsynligvis ikke længere modtager ansøgninger.


Job beskrivelse:
Tag i praktik som politisk assistent for MEP Søren Søndergaard i EU-parlamentet i Bruxelles

Hvert semester ansætter jeg og Folkebevægelsen mod EU to praktikanter til at løse politiske og journalistiske opgaver i forbindelse med det daglige arbejde i EU-parlamentet.

Praktikken vil finde sted i Bruxelles på mit kontor i EU-parlamentet sammen med de øvrige medarbejdere.
Praktikanternes arbejde vil som regel tage afsæt i et af Parlamentets udvalg.

Til efteråret 2012 søger vi 2 praktikanter for perioden start september - ultimo december. De konkrete start- og slutdatoer kan aftales i henhold til eventuelle eksaminsdatoer.
Nedenfor kan du læse mere om hvilke profiler, vi søger.

PROFILER

Kommunikation og pressearbejde
Din hovedopgave er, at medvirke til at skabe synlighed omkring Sørens arbejde samt være med til at sikre, at Sørens budskaber slår igennem i den danske EU-debat. Det betyder konkret, at du skal være med til at forberede og ’pitche’ historier til pressen samt skrive udkast til opinionsstof til aviser, magasiner og sociale medier. Samtidig skal du være med til at ’bære historier hjem’ dvs daglig oientering om den danske EU-debat så kontoret kan reagere og kommentere på historier og udspil. Du skal desuden redigere og udvikle vores egne medieplatform ’sorensondergaard.dk’ samt det tilknyttede nyhedsmagasin ’Nyt Fra EU-Fronten’.

Retsforbeholdet
Din hovedopgaver er at være med til at forberede og udvikle Sørens og Folkebevægelsens argumenter og budskaber i forbindelse med en mulig folkeafstemning om retsforbeholdet. Det konkrete arbejde består i at udarbejde analyser og notater tog skrive opinionsstof til de danske medier. Du skal desuden følge Udvalget for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Andliggender (LIBE) og Retsudvalget (JURI) i det omfang, at det er relevant for dit arbejde med retsforbeholdet.

Euro- og finanskrise
Du skal følge de af parlamentets udvalg, der behandler Euro- og finanskrisen. Det drejer sig som udgangspunkt om udvalget om økonomi og valuta (ECON). Udvalgets dagsorden skal ikke følges slavisk, men skal give dig inspiration til at forfølge sager og udarbejde forslag til politiske initiativer i forhold til udviklingen hen imod en økonomisk regering for EU.

EU og det danske arbejdsmarked
Du skal følge de af EU-parlamentets udvalg, der behandler sager med betydning for det danske arbejdsmarked, herunder udvalget om beskæftigelse og sociale anliggender (EMPL) og udvalget om det indre marked og forbrugerbeskyttelse (IMCO). Din opgave vil være at følge udvalgte sager f.eks. om social-dumping, samt udarbejde forslag til politiske initiativer indenfor området. Samtidigt skal du holde kontoret orienteret om det løbende arbejde i EMPL.

U-landene og menneskerettigheder
Du skal følge de af EU-parlamentets udvalg, der behandler EU’s forhold til ulandene og omverden. Det drejer sig som udgangspunkt om udvalget om international handel (INTA), udenrigsudvalget (AFET), udviklingsudvalget (DEVE) og fiskeriudvalget (PECH). Bl.a. på den baggrund skal du følge udvalgte sager, udarbejde ændringsforslag samt komme med forslag til politiske initiativer indenfor området.

Miljø, fødevarespekulation og sundhed
Du skal følge EU-parlamentets udvalg om miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed (ENVI) samt relevante sager i udvalget om det indre marked og forbrugerbeskyttelse (IMCO). Din opgave vil være at udarbejde ændringsforslag, holde kontoret orienteret samt komme med udspil til politiske initiativer på området.

Det gælder for de fire sidstnævnte profiler, at arbejdets konkrete resultater skal bidrage til produktionen af opinionsstof samt historier til de danske medier.
Begge praktikanter skal desuden skrive notater og analyser til intern brug - særligt i forbindelse med afstemningerne i Strasbourg. Endelig skal begge praktikanter deltage i den almindelige drift af kontoret.

KVALIFIKATIONER
- Du skal være i gang med en videregående uddannelse, som har relevans for en eller flere af profilerne.
- Du skal have kendskab til EU generelt - og gerne viden om EU-lovgivningen indenfor en eller flere af profilerne.
- Det er en fordel - men ikke et krav - at du har erfaring med politisk arbejde (fx studenterpolitik, græsrodsbevægelser, faglige organisationer, ungdomspolitik).

TILSKUD
Folkebevægelsen yder et månedligt tilskud på 6000 kroner.

BOLIG
Folkebevægelsen kan hjælpe dig med at finde et værelse i Bruxelles.

ANSGNINGSFRIST Ansøgningen skal være os i hænde senest onsdag den 6. juni, kl 12. Ansøgningen sendes til [email protected]

YDERLIGERE OPLYSNINGER Maj Aslett-Rydbjerg, Politisk rådgiver Tlf.: +32 228 414 55 Email: [email protected]

Skriv venligst i din ansøgning, at du så annoncen på studiezone.dk

Information

Virksomhed:
Adresse:
Løn:
Antal timer:
Kontakt person:
Email:
Telefon:

Folkebevægelsen mod EU
60 Rue Wiertz, ASP 7F 263, B-1040 Bruxelles, Belgien
6000 Kr. /Timen
37 Pr. uge
Maj Aslett-Rydbjerg
[email protected]
+32 228 414 55
Tilføjet: 02-05-2012
Tilbage..